Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Isten embert teremtett, és a Paradicsomkertet adta neki ....
  2017-02-08 17:28:45, szerda
 
  OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Isten embert teremtett, és a Paradicsomkertet adta neki lakásul.
Amikor az Úristen megalkotta az eget és a földet, még semmiféle mezei bokor nem hajtott ki rajta; sőt még fű sem sarjadt a földből. Akkor ugyanis az Úristen még nem hullatott esőt a földre, és még ember sem volt, aki megmunkálja azt. De forrás fakadt a földből, és megöntözte annak egész színét. Ezután alkotta meg az Úristen az embert a föld porából, belé lehelte az élet leheletét, és így lett az ember élőlény.
Ezután az Úristen Édenben, napkeleten kertet ültetett, és odahelyezte az embert, akit alkotott. A földből mindenféle fát növesztett, melyet látni szép, és amelyről enni jó; a Paradicsomkert közepén pedig kisarjasztotta az élet fáját, meg a jó és a gonosz tudásának fáját.
Az Úristen tehát az embernek adta az Éden kertjét, hogy megművelje és őrizze. Ezt a parancsot adta neki: ,,A kert minden fájáról ehetsz, de a jó és a gonosz tudásának fájáról ne egyél, mert ha egyszer arról eszel, meg fogsz halni!"
Ez az Isten igéje.
Ter 2,4b-9.15-17

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: Mondj áldást, lelkem, * Urunknak, Istenünknek. (1a. vers.)
Előénekes: Mondj áldást, lelkem, az Úrnak! * Csodálatos a te nagyságod, én Uram, Istenem.
Fenségbe és ékességbe öltözöl, * sugárzó fény a te köntösöd.
Hívek: Mondj áldást, lelkem, * Urunknak, Istenünknek.
E: Mindenek tőled várják, * hogy enniök adj kellő időben.
Összegyűjtik, amit nekik juttatsz, * megnyitod kezedet, és eltelnek minden jóval.
H: Mondj áldást, lelkem, * Urunknak, Istenünknek.
E: Ha megvonod éltető erődet, * elpusztulnak, és a porba térnek.
Ám, ha újra kiárasztod lelkedet, életre kelnek, * és a föld színét megújítod.
H: Mondj áldást, lelkem, * Urunknak, Istenünknek.
Zsolt 103,l-2a.27-28.29bc-30

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Az a rossz teszi tisztátalanná az embert, ami belülről, a szívéből származik.
Jézus egy alkalommal ismét magához hívta a népet, és így tanította őket:
,,Hallgassatok rám mindnyájan, és jól értsétek meg! Nem az szennyezi be az embert, ami kívülről jut az emberbe; hanem ami az emberből származik, az szennyezi be őt."
Amikor Jézus a népsokaság elől bement a házba, tanítványai megkérdezték tőle, mi a példabeszéd értelme. Ezt felelte: ,,Hát még ti sem értitek? Nem tudjátok, hogy amit megeszik az ember, az nem szennyezheti be, mert nem a szívébe jut, hanem a gyomrába, és a félreeső helyre kerül?" Ezzel tisztának mondott minden ételt.
Aztán így folytatta: ,,Ami az emberből ered, az teszi tisztátalanná az embert. Mert belülről, az ember szívéből származik minden gonosz gondolat, paráznaság, lopás, gyilkosság, házasságtörés, kapzsiság, rosszindulat, csalás, kicsapongás, irigység, káromlás, kevélység, léhaság. Ez a sok rossz mind belülről származik, és ez teszi tisztátalanná az embert."
Ezek az evangélium igéi.
Mk 7,14-23

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Kérjük, testvéreim, teljes szívünkből a mindenható Atyaistent, aki azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön, és az igazság ismeretére jusson!
Lektor: 1. Hogy kegyelmével gazdagítsa és állandóan vezesse az Anyaszentegyházat, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Hogy Egyházában kegyelmi ajándékaival elárassza a püspököket, a papokat és a szerzeteseket, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
3. Hogy elvezesse az Anyaszentegyházba mindazokat, akik még nem hisznek Krisztusban, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
4. Hogy vezérelje az államférfiakat a népek jogainak védelmében és boldogulásuk munkálásában, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
5. Hogy minket szeretetének igaz tanúivá tegyen az emberek előtt, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...
(6. Hogy N. testvérünknek [nővérünknek], akiért a szentmisét bemutatjuk, adja meg az örök világosságot és boldogító istenlátást, kérjük Urunkat!
Hívek: Kérünk téged...)
Pap: Urunk, Istenünk! Jusson el könyörgésünk felséges trónod elé! Ne legyen eredménytelen, hanem nyerjen meghallgatást! Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: paradicsomkertet, államférfiakat, paradicsomkert, kisarjasztotta, tisztátalanná, házasságtörés, testvérünknek, szerzeteseket, meghallgatást, eredménytelen, ajándékaival, hallgassatok, szennyezheti, szeretetének, megkérdezték, elpusztulnak, könyörgésünk, világosságot, boldogulásuk, munkálásában, összegyűjtik, rosszindulat, példabeszéd, istenünknek, megmunkálja, odahelyezte, tanítványai, könyörgések, kicsapongás, istenlátást, krisztusban, nővérünknek, kegyelmével, csodálatos, evangélium, megöntözte, föld porából, élet leheletét, ember élőlény, földből mindenféle, élet fáját, gonosz tudásának, embernek adta, parancsot adta, kert minden, porba térnek, föld színét, szívéből származik, alkalommal ismét, emberből származik, népsokaság elől, példabeszéd értelme, OLVASMÁNY Mózes, Úristen Édenben, VÁLASZOS ZSOLTÁR, EVANGÉLIUM Szent Márk, Amikor Jézus, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK, Hogy Egyházában, Hogy,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Lóhere  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Mindig jusson idő nevetni  Alázat  Esti kép  Soha ne kedvezz...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Szép estét kedves látogatóimna...  Hiányzik  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Png csokor  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Az igazi szeretetért rendszeri...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png férfi  Gonosz démon-álarc  Bounty krémes  Szép estét kedves látogatóimna...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Irgalom és ítélet  Png virág  A másik dolog,  Éretlen vers  s immár én is felragyogva, ért...  Az engedelmesség miért nem vál...  A jó emberek mindig szépek mar...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Minden harmadik...  A kételkedés kezelése  Reggel van  Egy bizonyos határt  Fekete István - Akác  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Mai harmónia kártyám  Nem számIt  Szabolcska Mihály – Ákác...  Egy maradéktalanul uralt világ  Németh László tollából  Fekete István - Akác  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Jónás Tamás – Végtelen b...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Paul David Tripp Április 20  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Paul David Tripp Április 19  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívem tiéd  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Lóhere  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Tanuld meg ezt a versemet  Csak a fogyatkozás látható  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Annuska bar...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Nagyi telefonál  Jó éjszakát  Nagyi telefonál  Ágai Ágnes – Csendélet  Egy hatékony szolga  Fekete István - Akác  Nem méltó hozzád 
Bejegyzés Címkék
föld porából, élet leheletét, ember élőlény, földből mindenféle, élet fáját, gonosz tudásának, embernek adta, parancsot adta, kert minden, porba térnek, föld színét, szívéből származik, alkalommal ismét, emberből származik, népsokaság elől, példabeszéd értelme, félreeső helyre, emberből ered, teszi tisztátalanná, ember szívéből, evangélium igéi, mindenható Atyaistent, igazság ismeretére, népek jogainak, emberek előtt, szentmisét bemutatjuk, örök világosságot, paradicsomkertet, államférfiakat, paradicsomkert, kisarjasztotta, tisztátalanná, házasságtörés, testvérünknek, szerzeteseket, meghallgatást, eredménytelen, ajándékaival, hallgassatok, szennyezheti, szeretetének, megkérdezték, elpusztulnak, könyörgésünk, világosságot, boldogulásuk, munkálásában, összegyűjtik, rosszindulat, példabeszéd, istenünknek, megmunkálja, odahelyezte, tanítványai, könyörgések, kicsapongás, istenlátást, krisztusban, nővérünknek, kegyelmével, csodálatos, evangélium, megöntözte, alkalommal, népsokaság, paráznaság, kiárasztod, mindnyájan, testvéreim, mindazokat, püspököket, napkeleten, egyházában, növesztett, megalkotta, mindenféle, bemutatjuk, szentmisét, védelmében, gyilkosság, gazdagítsa, ismeretére, megművelje, mindenható, szívünkből, atyaistent, üdvözüljön, parancsot, tudásának, nagyságod, megnyitod, előénekes, ékességbe, kapzsiság, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3897
  • e Hét: 38883
  • e Hónap: 72037
  • e Év: 305784
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.